A parfümökről

Halott már Christian Diorról és a leghíresebb férfi parfümjeiről?

dior parfum utanzata

Christian Dior férfi illatai a parfümipar legjöbb illatai közé tartoznak. Dior maga eredetileg divattervezőként kezdte pályafutását, nem parfümőrként. A személyéből ismert divatmárkává nőtte ki magát, amely a divat mellett parfümök készítésével is foglalkozik. De hogyan is befolyásolta ez a francia származású úr a divattörténelmet és melyik Dior parfümök a leghíresebbek?

 

A divat forradalmár

Christian Diort mint divat forradalmárt tartják számon, aki alapjatiól változtatta meg a női divatot. Ő volt az első a tervezők történelmében aki a piacra kiegészítőket is tervezett. Az első parfümje a Miss Dior (1947), melyet a testvérének Catherine-nek ajánlott. Paradox módon a Dior divatház leghérsebb parfümjei csak halála után láttak napvilágot. Melyek is ezek?

 

Dior – Sauvage férfi parfümje

Dior mindig is kicsit „újító” volt. Így az ő követői is megpróbáltak a nyomdokaiba lépni. 1966-ban létrehozták ezért a Sauvage férfi parfümőt, amely a vadon igazi megtestesítője. A férfi bőrére megpróbálja kivetíteni a napon felhevült forró sziklák izzását és a nyers vadregényes tájat.

A Sauvage ma a világ legnépszerűbb férfi parfümjei közé tartozik. Jellegzetes és karakteres a friss citrusos illatának köszönhetően, melyet csípős levendula és nagyon férfias fás alap egészítenek ki. A mi kínálatunkban megtalálja a Sauvage minőségi utánzatát a 401-es szám alatt, amelyet az eredetitől nem lehet megkülönböztetni. A Sauvage parfüm másolata friss, nyers és nemes, pontosan olyan mint a férfi aki viseli.

 

Dior intenzív Fahrenheitja

Dior Fahrenheit férfi illata forradalmi férfiak számára készült, melynek köszönhetően Christian Dior személyiségét tükrözi. Ez egy átható fás illat, amelyet a világ előszőr 1988-ban érezhetett. Időközben a Fahrenheit a klasszikus parfümök közé sorolandó, amely a pézsmás tónusoknak köszönhetően nagyon vonzó a női nem számára.

A Fahrenheit parfüm csábító és minőségi utánzatát megtalálja kínálatunkban is. Ez a finom, enyhén virágos illat, mégis nagyon férfias parfüm egy bátor férfi jellegét tükrözi. Az egyik legjobb férfi parfüm egyáltalán, ideális tehát azok számára akik nem félnek a kihívásoktól és az új akadályoktól.

 

Dior útja a politológiától a művészetig

Dior 1905-ben született Észak- Franciaországban. Bár politológusnak tanult mindig is vonzotta a művészet. Az iskola befejezése után kinyitott egy kis galériát, ahol Pablo Picasso, Max Jacobs és Jean Cocteau képeit állította ki. Habár családi okok miatt három év után bezárta  a galériáját a művészettől sosem fordult el.

dior parfum utanzata

Zdroj foto: designer-vintage.com

Építészet inspirálta új stílus

Dior munkája során az építészetben keresett inspirációt. Ezt bizonyítja híres mondása is: „A ruha nem más, mint egy darab múlékony építészet, melynek célja, hogy fokozza a női test arányait.” Diort ez tette híressé. A háború utáni kollekciója visszaadta a női nőiességet, kiemelte a női formákat és kihangsúlyozta a női test kerekedését.

Ez az úgynevezett „új megjelenés” nagyon népszerűvé vált a divatban és még ma is viseljük. Szűk vállak, hegyes mell, keskeny derék és hosszú légies szoknya. A modern és friss stílus segített az elpusztult Párizsnak, ahol Dior tevékenykedett felállni a második világháború után és abban, hogy hamarosan a divatvilág fővárosává nőtte magát.

 

Dior tartósan megváltoztatta a divatot

Kvesen tudják, hogy Diornál kezdett Yves Saint Lauren is vagy hogy a Dior divatcég leányválalata a híres Louis Vuitton is. A még ma is legendának számító Christian Dior nemcsak korában de még ma is a világ legsikeresebb tervezői közé tartozik. A divatvilágba úgy tört be akárcsak egy forradalom, amely akkor az egész világot elcsodálkoztatta és még ma is elvarázsol minket nap mint nap.

 

Zdroj titulnej foto: afriendinparis.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük