A parfümökről

Hogyan lesz tartósabb a parfüm nyáron?

hogyan lesz tartosabb a parfumod illata

A nyár az az időszak, amikor a hőmérséklet emelkedik, és érzékszerveink érzékenyebbek. Ez vonatkozik a szaglásra is, éppen ezért nem lehet meglepődni azon, hogy a mi szagunk az, ami nagyban befolyásolja azt, hogy milyen első benyomást hagyunk másokban. Azonban nyáron az illatok gyorsabban fakulnak ki a bőrről, és kevésbé intenzívek, mint télen. Mi azonban ismerjük a hosszantartó illat titkát, és most eláruljuk nektek.

Megmutatjuk, hogyan tart tovább a parfüm nyáron. Nem kell olyan gyakran újra felvinned, hogy frissnek és kényelmesnek érezd magad. Mik a hosszantartó illat titkai nyáron?

 • Minőségi illat kiválasztása
 • A bőr hidratálása
 • A parfüm megfelelő tárolása
 • Megfelelő felvitel a bőrre

Válassz minőségi parfüm illatot

Az aromás esszenciák aránya szerint a parfümőrök az illatanyagok több kategóriáját különböztetik meg. Különböznek a minőségben, az intenzitásban, de az állóképességben is. Minél nagyobb az esszenciák aránya az illatban, annál hosszabb ideig fog illatozni a bőrön. Ha tehát törődsz azzal, hogy nyáron valóban tartós legyen a parfümöd, akkor a lehető legnagyobb arányban tartalmazzon illatesszenciákat. Milyen illatkategóriákat ismerünk?

kolniviz ikon

Kölnivíz – Eau de cologne (EDC)

3-5% aromás komponenst tartalmaz.

toalettviz ikon

Toalettvíz – Eau de toilette (EDT)

Körülbelül 4-8% illat esszenciák.

parfum viz ikon

Parfüm víz– Eau de parfém (EDP)

8-15% illat esszenciát tartalmaz.

parfum ikon

Parfüm

15-30% illatosszenciát tartalmaz.

A parfümök a királyok az illatok között. Meg kell azonban említenünk, hogy minden illatkategória közül a parfümök nemcsak a legjobb minőségűek, de a legdrágábbak is. Nem mindenki fektethet be egy ilyen minőségi illatba, így van megoldásunk: A parfümök közé tartoznak a mi Parfen illataink is. Ha az alábbi szabályokat is betartod, hosszantartó és intenzív illatot biztosítanak.

Hidratáld a bőrt, a parfüm illata hosszabb lesz

A hidratált és zsírosabb bőr sokkal jobban megőrzi az illat intenzitását, mint a száraz bőr. Tehát, ha azt szeretnéd, hogy a parfüm illata tovább tartson rajtad, a legjobb, ha hidratált bőrre kened fel. 2 lehetőséged van:

 • Vidd fel a parfümöt közvetlenül zuhanyozás után a még nedves bőrre. Ez a módszer azonban nem működik, ha a bőröd túlzottan száraz.
 • Permetezd a parfümöt a frissen bekrémezett bőrre. Figyelem: A krémnek ne legyen erős illata, ideális esetben teljesen parfümmentes legyen, hogy ne „küzdjön” a parfüm illatával. Ezért érdemesebb illatosítatlan krémeket, vazelint vagy tápláló olajokat használni.

Ha nincs időd zuhanyozni vagy krémezni a bőrödet a parfüm felvitele előtt, legalább gondoskodj a rendszeres hidratálásról – például este a zuhanyozás után, amikor van egy kis időd. Ezzel nem csak parfümöd hosszú élettartamát, hanem bőröd megjelenését és állapotát is segíted.

Tárold a parfümöt dobozban vagy fiókban, így megőrzi minőségét

Tudtad, hogy csak a megfelelő tárolásnak köszönhetően az illat tovább tart és nem romlik el? Megőrzi tulajdonságait, nem fakul és tovább tart. A megfelelő tárolás alapja:

 • Ne tedd ki a parfümöt közvetlen napfénynek.
 • Tartd sötétben, azaz akár az eredeti dobozában, akár egy kozmetikai fiókban.
 • Soha ne tölts parfümöt az eredeti flakonból egy kisebb üvegbe. A parfüm oxigénnel és nedvességgel érintkezne, ami károsíthatja a minőségét. Fokozatosan elkezdheti elpárologtatni az aromákat, és teljesen megváltoztathatják a illatot.
parfumszoro

Ha mégis kisebb, praktikusabb kiszerelésben szeretnéd a parfümöt használni, használd például újratölthető porlasztónkat. A parfümöt úgy juttathatja bele, hogy közben nem károsítja az eredeti flakont, és ezzel nem rontja az illatanyagot.

Helyesen vidd fel a parfümöt a pulzuspontokra és a bőrtől megfelelő távolságra

Mindenkinek megvan a maga módja, hogy parfümöt permetezzen magára. Valaki úgy dönt, hogy a levegőbe permetezi a parfümöt, és átsétál a ködén, egy másik távolabbról körbefújja a parfümöt. Mindazonáltal mindkét módszer hatására a parfümcseppek a ruhákon és a hajon „szállnak le”, nem pedig a bőrön. A parfüm azonban a bőrön érezhető a legintenzívebben. Tehát hogyan kell helyesen alkalmazni?

Milyen távolságra legyen az üveg a bőrtől permetezéskor?

A parfümöt körülbelül 10 cm távolságból permetezd a bőrre. Ez biztosítja, hogy az összes csepp a bőrön „szálljon le”, és ne kerüljön szét a környezetbe.

Hová kell felvinni a parfümöt, hogy minél intenzívebben érezhető legyen az illata?

A parfümöt mindig az ún. pulzuspontok – azaz a csuklón, a nyakon, a fül mögött, a könyök belső oldalán lévő gödrökben, a mellek között vagy akár a térd mögött alkalmazzuk. A pulzuspontok a test legmelegebb helyei, ahol a vér a legjobban „pulzál”. Az ezeken a helyeken keletkező testhő elősegíti, hogy az illat intenzívebben terjedjen a környezetre, ezért a legmegfelelőbb itt a parfümöt felvinni.

Tekintsd meg intenzív illatkínálatunkat erre a nyárra

Hisszük, hogy tippjeinknek és tanácsainknak köszönhetően bőröd friss és kellemes illatú marad ebben a nyári szezonban.Ha egy új, hosszantartó és ellenállhatatlan parfümmel szeretnéd élvezni a nyári pillanatokat, akkor van pár parfümös tippünk.

One thought on “Hogyan lesz tartósabb a parfüm nyáron?

 1. Bulyàki Tünde szerint:

  Nekem tegnap jött amit rendeltem teljen meg vagyok elégedve 🤩meg és ma be mentem.a munka helymre és nem hittek ell hogy ez nem eredeti parfüm azt mondták teljesen olyan mint az eredeti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük