Parfümök összetevői

Keress parfümöt összetétel szerint: Szantálfa illatok

parfümök szantálfával

Fás balzsamos illat zöld aláfestéssel

A szantálfa olaj az egyik legfényűzőbb és egyben egy nagyon összetett illatú illóolaj. A szantálfa olaját a Santalum Album családba sorolt, érett korú fákból nyerik. Ez egy trópusi fa kemény, illatos fával. Dél-Ázsiában honos, leggyakrabban Indiában, Pakisztánban és Srí Lankán található meg. De találkoztatsz vele akár Hawaiin vagy Ausztráliában. A szantálfa mára egy veszélyeztetett faj, ezért olaja értékes és kivételes alapanyag.

Milyen a szantálfa illata?

A szantálfa a férfi és női parfümök gyakori összetevője. Klasszikus, orientális illatú, gazdag fás felső tónussal és lágyabb zöld aláfestéssel. Az egyes esszenciák profilja is különbözik attól függően, hogy milyen fafajtából származik. A szantálfa legjellegzetesebb aromái mégis: fás, meleg, egzotikus, balzsamos, és lágy.

A szantálfa különleges egzotikus érintés a bőrödön. Az aromaterápia tanítása szerint pozitív hangulatot vált ki, megnyugtatja az elmét. A jógában a test energiaközpontjainak egyesítésére vagy akár a szexuális energia felébresztésére használják. Afrodiziákumhatást is tulajdonítanak neki.

Parfümök szantálfával

A parfümökben a szantálfa klasszikus, orientális és gazdag tónusokkal jelentkezik. Kiváló alapot képez a őszi-téli parfümökben, de megfelelő összetevőkkel kombinálva friss és gyümölcsös illatokban is jól beválik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük