A parfümökről

Összegyűjtöttünk a Baccarat Rouge 540 parfümről pár tényt és néhány okot, amiért annyira szeretjük

baccarat rouge utánzat

Csak néhány illat van, amely szinte ikonikussá vált az évek során. Ilyen például a Chanel No. 1, CK One vagy Mugler Angel, ezeket valószínűleg mindenki mondanak valamit, legalábbis azoknak akik egy kicsit is érdekel a parfümök világa. Az elmúlt években ezek közé az ikonok közé került a Baccarat Rouge 540 parfüm is, amelyet a szakemberek és a nagyközönség is a valaha készült legjobb parfümök egyikének tartanak. „Bók illatként” emlegetik, amiért mindenki dicséri fog és beleszeret. Mivel ennek az egyedi parfümnek utánzatát nálunk is megtalálod, szeretnénk részletesebben is bemutatni neked. Mitől lett olyan népszerű ez a parfüm?

Egy parfüm, amellyel garantáltan bókokat kapsz

A Baccarat Rouge 540 illatot a francia parfümőr, név szerint Maison Francis Kurkdjian alkotta meg a Baccarat – egy francia luxus kristálygyártó – alapításának 250. évfordulója alkalmából. Az illat megalkotásakor a kristály szépsége és előállítási folyamatának poétikája ihlette meg.

Csak néhány tucat palack jelent meg az eredeti kiadásban. M.F. Kurkdjian csak a nagyszerű kritikák után úgy döntött, hogy az illatot az állandó kínálatába foglalja. Ezért tartozik az ún. niche parfümök – azaz olyan parfümök közé, amelyeket eredetileg nem kereskedelmi termékként gyártanak. Gyártásukhoz a legkiválóbb alapanyagokat használják fel, és az igényes vevők számára is alkalmasak.

Mitől olyan kivételes ez a parfüm? Szerintünk ez 3 alapvető tulajdonságnak köszönhető: hosszú élettartam, intenzitás és kiváló aromák kombinációja. Az összetevők kombinációja igazán vonzónak, kifinomultnak és kényelmesnek tűnik. Mindig kellemes benyomást kelt, ez az oka annak, hogy ez a parfüm sikeressé tesz, megmosolyogtat és dicséretet kap.

Hogyan képzeljük el a legjobban a Baccarat Rouge 540 parfüm illatát?

A Baccarat Rouge 540 a virágos-orientális parfümcsaládba tartozik. Ez a romantikus illat a jázmin és a sáfrány éteri jegyeivel nyit. Fokozatosan lágyabbá válik, és a borostyán akkordok és cédrus fás keverékévé válik. Az aroma végül egy kellemes alapban csúcsosodik ki – ásványgyanta és frissen vágott cédrus keverékével.

A válogatott aromák teljes keveréke viszonylag tartós és kiváló intenzitású. Lassan felszabadít egyfajta poétikát, amely kecsességet ad az illat viselőjének. Egész nap hűségesen elkísér, és mindenkit lenyűgöz.

baccarat rouge utánzat

Miért szeretjük a Baccarat Rouge 540-et?

  • Az illat tartós. Több órán keresztül a bőrön marad. Reggelente csak néhány permetezésre van szükség a pulzuspontokra, és mindenki, aki arra jár, egész nap érezni fogja az illatát.
  • Nagyon intenzív. Kiváló silage parfüm(a parfümériában használt francia szó, amely alapvetően az illat illatjegyét fejezi ki). A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a parfüm használat után intenzív és csodálatos illatú.
  • Annak ellenére, hogy ez egy olyan illat, amely mindig felkelti a környezet figyelmét, egyáltalán nem tűnik agresszívnek. Éppen ellenkezőleg – pozitív, energikus és kellemesen vonzó.
  • Vonzó és univerzális. Nem túl édes, nem túl sötét, nem túl friss – csak „éppen jó”. Nagyon széles népcsoport kedveli.

Sokan nem tulajdonítanak ekkora jelentőséget a parfümnek. Az illatok pszichológiája azonban másként látja. Pusztán a megjelenésed, a ruháid és még az illatod alapján az emberek már az első mondat kimondása előtt véleményt alkothatnak rólad. Szeretnél frissnek és energikusnak tűnni? Válassz könnyű citrusos illatot. Vagy szeretnél egy kis romantikát vinni a mindennapjaidba? Reggelente használj édesebb és melegebb parfümöt.

Milyen az illata a Baccarat Rouge 540-nek használat után? Pozitív energiát fogsz sugározni, enyhe romantikával, luxussal és egyediséggel. Kellemes, meleg, ugyanakkor vonzó és kissé titokzatos hatással leszel az emberekre. Ne felejtsd el, hogy a környezeteden kívül elsősorban magad fogod érezni az illatot. A reggel választott parfüm ezért nagyban befolyásolhatja hangulatod és viselkedésed.

Nem vagy biztos abban, hogy egy unisex parfüm megfelelő lesz számodra? Meg fogjunk győzni az ellenkezőjéről

A Baccarat Rouge 540 az unisex parfümök közé tartozik. Bár az ember azt gondolhatja, hogy ez hátrány, valójában az ellenkezője igaz. Az unisex parfümök csak semleges aromákat tartalmaznak, amelyek se nem túl nőiesek, se nem túl férfiasak – egyszerűen valahol középre esnek. Nagyon letisztultan vannak megalkotva, így sem túlzott gyengédség, sem hivalkodó férfiasság nem kerül beléjük mesterségesen. Egy ilyen parfümnél nem fog veled előfordulni, hogy az ellenkező nemnek nem tetszene – mert például túl édes és gyengéd lenne, vagy éppen ellenkezőleg, elviselhetetlenül férfias lenne.

Hol vásárolhatok Baccarat parfümöt?

Az eredetit vagy a másolatot választod? Mi ér többet neked? Az eredeti palack Baccarat Rouge 540 ára jelenleg * 120 000 ft-tól kezdődik 70 ml-es kiszerelésben.** Mivel naponta csak keveset kell használni belőle, nagyon sokáig fog tartani. A jó méret-tartósság arány ellenére ez az ár sokak számára indokolatlanul magas lehet.

Ha Te is közéjük tartozol, hűséges Baccarat Rouge 540 másolatunk itt van számodra. Az illata szinte megegyezik az eredetivel. Ugyanazokat az összetevőket tartalmazza, és kivételesen hosszú élettartamú és intenzitású. Nálunk 50 ml-es kiszerelésben és igazán olcsón beszerezheted. Ha nem vagy biztos abban, hogy a parfüm megfelel-e neked, kezdésként rendelhetsz egy kis mintát is. Azonban véleményünk szerint ez az illat annyira nagyszerű és kellemes, hogy nagyon valószínűtlen, hogy nem fog tetszeni.

* Az árinformáció 2023.01.20-tól érvényes.

** Ár felmérés az arukereso.hu portál szerint.

One thought on “Összegyűjtöttünk a Baccarat Rouge 540 parfümről pár tényt és néhány okot, amiért annyira szeretjük

  1. Edina Balogh szerint:

    Csodálatos illat,egyszerűen lenyügöző.Egyedi.Tusolás után is èrezni a bőrön.Magabiztosságot ad.Kifinomult.Bátran merem ajánlani bárkinek.Èletem olyan első illata a Baccarat ami nem pacsuli.Számomra nyerő így biztos vagyok benne hogy fogok mèg rendelni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük