A parfümökről

A női parfümök TOP 5 esszenciája. Avagy mit szeretünk mi nők?

női parfümök

Érdekli, hogy milyen esszenciákat alkalmaznak a készítők a kedvenc parfümjében? Különféle virágokat, gyümölcsöket, fűszereket, fát és balzsamot. A következő cikkünken szeretnénk bemutatni az 5 legnépszerűbb esszenciát amelyek a leggyakrabban fordulnak elő a női parfümök receptjében. Talán már van is sejtése melyek ezek?

 

Rózsa

A rózsát joggal nevezik a virágok királynőjének. Illatok csodásan nőies, tiszta és intenzívan romantikus a szeretet megtestesítője. A világon a legszebb és legromantikusabb virágként emlegetik és sűrűn alkalmazzák a parfümiparban is.

A rózsa erejében már a régi civilizációk is hittek. A rózsaolaj a bőr védelmére szolgál amíg a rózsa esszenciát aromaterápiakánt használták. A rózsa évszázadok óta a nő jelképe. A mai parfümöknek gyengédséget, lágyságot és törékenységet adnak. Talán sokoldalúsága miatt találahtó meg mindenféle női illat kompozíciójában. A kínálatunkból Giorgio Armani Sí parfümjét ajánljuk figyelmében, melynek a rózsák egyedülálló virágos szívét képezik.

 

Jázmin

A következő helyen a jázmin végzett ranglistánkon. A virága fehér és tipikus édes illattal rendelkezik.  A jázmin egy nagyon lelkes, vidám aromával rendelkezik, melynek köszönhetően kíváló hangulatot kelt. Az illata tehát édes, de ugyanakkor nagyon élénk és friss is.

A jázmin a hagyomány és a spiritualitás képviselője. Indiából és Kínából származik, így hagy egyedülálló keleti/ orientális lábnyomot a parfümökben. Az illatát élvezhetik például az Olympea parfümben, ahol a jázmin nyitja az egész kompozíciót és orientális frisseséget add neki.

 

Pézsma

Akkor is ha a legtöbb illóanyagunk növényi eredetű a pézsma állati. Kevesen tudják, hogy a pézsma a valóságban a  hím szibériai pézsmaszarvas által kibocsájtott anyag mellyel a területeit jelöli. Mégha így nem is hangzik igazán kellemesnek az anyag melyet a hím kibocsájt feromonszerű szerkezettel rendelkezik és serkentő hatással rendelkezik.

A pézsma a parfümök alapillatában szerepel, és rögzítő szerepe van. Hogy mit is jelent ez pontosan? A pézsma az az anyag amely a parfüm tartósságát biztosítja. Ezen felül pedig olyant add a parfümnek melyre egyetlen illóolaj sem képes- hihetetlen vonzerőt. Feromonként működik, így egy egyszerű parfümből is ellenálhatatlanul csábító parfümöt varázsol. Nagyszerű példája ennek Dior J’Ador-ja, külsőre finom, gyümölcsös- virágos illat, amely a pézsmának köszönhetően szexi leheletett kap, viselője ezáltal könnyű szerel hódítja meg a férfiakat.

 

Borostyán

Annak ellenére hogy a borostyánt inkább az ékszerkészítőktől ismerjük a parfümiparban egy szokatlan mégis népszerű illat vált belőle, melyet elsősorban a nöi parfümökben használnak. Édes, kesernyés forró illata van, amely orientális jelleget hagy maga után.

A borostyán azokkal az aromákkal harmonizál legjobban, melyek tovább hangsúlyozzák a melegségét. Ezért gyakran kombinálják aldehidekkel, szantálfával, galbanumolajjal vagy vaníliával. A bőrrel érintkezés után kellemesen felmelegszik és könnyű, kielégítő illatot teremt. Ezt a melegséget érezheti Gucci Bamboo parfümjében.

 

Vanília

Az utolsó de nem kevésbé népszerű kivonat az édes vanília. Bár az orientális illatok családjához soroljuk, mégis az édes otthon melegére emlékeztet. Az illata kellemes, természetes és nagyon nyugtató hatású. A női parfümökben érzékiséget kelt és természetességet hangsúlyozz. Hasonlóan viselkedik Gucci Bloom nevű parfümjében is, ahol az erős virágos kompozíció kiegészítőjeként szerepel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük