A parfümökről

Hogyan kell használni a parfümöt, hogy az intenzívebb legyen és illata hosszabb ideig tartson?

parfüm utánzat

Gondolod, hogy helyesen használod a parfümöd? A parfüm alkalmazásánál számos tényezőre ügyelni kell. Olvasd el az 5 tanácsunkat, amelyeket a híres parfüm készítők is javasolnak. Megtanulod, hogyan kell a parfümöt helyesen használni úgy, hogy az egény nap intenzív illatú legyen és hosszú ideig kitartson. Hogyan csináljuk?

 

1. A parfüm illata a pulzus pontokon a legerősebb

A parfüm megfelelő használatának az alapja az alkalmazás helye. A parfüm illata a legerősebb az ún. pulzus vagy lüktetőpontokon. Ezeket a csuklón, fül mögött, a nyakon, a halántékon és a mellek közti mellkason találjuk, de a térd és a könyök hajlataiban is jelen vannak. A lüktető pontok a test olyan részei ahol a legjobb a vérellátás és a vér melegíti a bőrt. A parfüm erre a testhőre reagál és egész nap illatot bocsájt ki környezetébe.

 

2. A ruha permetezése nem javasolt

Ha te is gyakran permetezel parfümöt a ruhádra, hogy fokozza az illatát akkor tudd, hogy egyáltalán nem lesz hatása. A ruha ugyan kissé átázik a parfümtől, de az illatot rajtad kívül senki sem fogja érezni. Így feleslegesen fogyasztod a parfümöd de emellett a ruhád károsodását is kozkáztatod. Bizonyos parfümök ugyanis olyan összetevőket is tartalmaznak melyek foltokat hagynak bizonyos típusú anyagokon. Ezért javasolt a parfüm használata a lüktetőpontokon.

 

3.A parfümöz ne dörzsöld, csak hadd megszáradni

Te is megdörzsölöd a csuklíodat a parfüm felvitele után? A parfüm készítők szerint nagy hibát követsz el. Az illatot ugyanis a dörzsöléssel nem fejleszted ki, épp ellenkezőleg tompítod az illatát. A súrlódás ugyanis  párolgást vált ki, így a parfüm nem tudd megfelelően kibontakozni, elveszti az intenzitását és tartósságát. Ezért a legjobb ha a parfümöt csak permetezed és hagyod megszáradni a bőrön. Akkor természetesen terjed el a környezeten.

 

4. Ne használjon egyszerre több illatot

Minden parfümnek megvan a saját egyedi illata. Ha azt akarod, hogy kibontakozzon akkor nem szabad más aromákkal viselni. Ez azt jelenti, hogy nem szabad, hogy más kozmetikumokkal vagy öblítő illattal keveredjen. Mert lehetséges, hogy ezek az illatok annyira összekeverednek, hogy kellemetlen, erős ködként fogják körül ölelni. Tehát ha jellegzetes parfümöt használsz, akkor került az öblítőket és használj illatmentes kozmetikumokat.

 

5. A bőr hidratálása is segít

A parfüm intenzitását a bőr hidratálása is befolyásolja. A száraz bőr gyorsan felszívja a parfüm nedvességét, ezáltal a parfüm is gyorsabban párolog el. Tehát ha azt szeretnéd, hogy a parfümöd a lehető leghosszabb ideig tartson akkor ügyelj a bőr helyes hidratálására és megfelelő táplálására.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük