A parfümökről

Mi jellemző a virágos parfümökre?

viragos parfumok

A virágos aromák a parfümök legnépszerűbb összetevői közé tartoznak. Az illatuk leggyakrabban finom és gyengédek, de néha behatolóan éles. A virágos illatok illatát azonban nem lehet egyértelműen jellemzni. De akkor hogyan is válasz a sokféle illat közül?

 

A parfümök virágos összetevői

A virágok más illatanyagokkal kombinálva egyedi illatokat képeznek. A parfüm teljes jellege éppen ezért nem maguktól a virágoktól függ, hanem erősen befolyásolják az összetevők, melyek az adott illatba kerülnek. A virágos illatok leginkább szelíd, gyengéd illatokként vannak elkönyvelve, melyeket fiatal lányok, érett asszonyok és idősebb hölgyek is kedvelnek. De tudta, hogy a virágos aromák már évtizedek óta a férfi parfümök szerves részét is képezik?

 

Férfi virágos parfümök

Bár a virágok automatikusan a nőkkel vannak összekapcsolva, alkalmazások széles körben elterjedt a férfi parfümökben is. Fás és fűszeres ízekkel kombinálva ugyanis a finom virágok is nagyon férfiassak lehetnek. Nem hiszed?

Vegyük csak például az ibolyát. A parfümökben az illata nagyon nehezen felismerhető, mert mindig másképpen fejlődik. Lehet enyhén fűszeres, édes de akár púderes mint például a Bvlgari Aqva parfümjében. Hasonlóan van ez az édes- orinetális jázminnal is, melyet az illatokban szintén nehéz megkülönböztetni.

viragos parfumok

A levendula is viszonylag gyakori összetevője a férfi parfümöknek. Az illatát általában a tisztaság és a könnyű kozmetikai szerekkel azonosítjuk, de a sötétebb fás aromákkal a szó szoros értelmében ragyogni kezd és kellemesen meleg aromát kap. A Dolce&Gabbana Intenso parfümjében meg is győződhetünk erről. Éppen ellenkezőleg a geránium főként friss zöld füves tónusokkal ismeri fel. Boss Bottled parfümben megszagolhatja, amely biztosan minden csak nem virágos és nőies.

 

Női virágos illatok

Amíg a férfi parfümökben a virágok csak egyéniséget kölcsönöznek a kompozíciónak, addig a nő parfümökben a virágok gyakran az egész szívét alkotják. Általában intenzívek és egy adott típusú nőt próbálnak megtestesíteni. A virágos illatokból is többfélét tudunk megkülönböztetni- szelíd, állatiak, sötétek, alkalmassak lehetnek nappali de éjszaki viseletre is.

Tipikusan univerzális virágillat a Gucci Bloom parfümje. Épp ellenkezőleg a virágok intenzív, sötét aromáival szembesülünk az YSL műhelyéből származó Black Opium esetében. Csakis Önön áll, melyiket választja. Alapvetően a virágos parfümök viselői tipikus nők- barátságosak, megbízhatóak de ugyanakkor tudnak hangulatossak is lenni. Kifejezik a nőiességet és a romantikus lelket. Különösen jellemző rájuk, hogy a családot helyezik előtérbe a karierrel szemben.

 

Virágos illatok vonzzák a férfiakat

Csak nagyon kevés férfi tudd ellentálnni a virágos illatú női testnek. Miért van ez így? Több kutatás szerint ez annak köszönhető, hogy a férfiak a virágok illatát a tudatalatt összekapcsolja a gyerekkorral, amikor sok időt töltöttek a szabad természetben. Ezek az illatok kellemesek számukra és ezért ragaszkodnak hozzájuk.

Szóval kedves hölgyek, így utoljára még egy kis tippel szolgálunk: ha a szíve választotját szeretné elvarázsolni, megteheti ezt a megfelelően kiválaszott parfümjének segítségével is. Ezzel a témával azonban már korábbi cikkünkben foglalkoztunk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük