A parfümökről

Hogyan kell megfelelően tárolni a parfümöt nyáron, hogy ne romoljon?

parfümtárolás nyáron

A parfümök tárolásának aranyszabálya: Soha ne tedd ki a parfümöt közvetlen napfénynek. De mit tegyünk nyáron, amikor a belső terekbe is több napfény áramlik, vagy ha nyaralásra, kirándulásra is magunkkal vinnénk a parfümöt? Összegyűjtöttük neked a legfontosabb alapelveket, amelyek segítenek a parfüm megfelelő tárolásában és abban, hogy az illat hosszabb ideig megmaradjon a bőrödön. Nézd meg, hogyan kell ezt csinálni.

A parfümöt nyáron tartsd a szekrényben

A parfümöt tartsd nyáron a dobozában vagy tárold zárt szekrényben, fiókban. Az UV sugarak ugyanis ronthatják vagy teljesen eltorzíthatják a parfüm valódi illatát. Egy másik tényező, az oxigén is hasonló károkat okozhat. Ezért használat után zárd le a parfümöt, és semmi esetre se töltsd másik üvegbe.

Az eredeti flakonokat úgy gyártják, hogy az oxigént és a nedvességet se eressze át. Ráadásul akadályozzák a parfüm párolgását és az aromák elillanását is. Az üveg megnyitásával és az illattal, való manipulációval kockáztatjuk a parfüm károsodását. De miért is emlegetjük a parfümök átöntését, amikor nem is gondoltál hasonlóra? Egyes cégek a parfümök mellé kis üvegeket is kínálnak, melyeket „kiváló utazási kiegészítőként“ hirdetnek. De az efféle eljárás egyáltalán nem ajánlott.

Ha kirándulni mész, akkor kissé bonyolultnak tűnhetnek az említett szabályok betartása. Azonban még mindig van mód rá, hogy ne rontsd el a parfümöt. A lényeg az, hogy sötét helyen tartsd, nyugodtan hagyd a dobozában. Ne tedd ki napfénynek és ne töltsd kisebb üvegbe.

De mit tegyél, ha a parfümöt a strandra szeretnéd vinni, ugyanakkor megvédenéd a melegtől és a napfénytől?

Egy biztonságos módja a kis üvegbe töltésnek mégiscsak van. Ha a strandra, vagy a medence mellé is magaddal vinnéd a parfümöd, akkor használd a praktikus tölthető parfümszórónkat. Ez alapvetően egy tölthető szóró, amely képes felszívni 2 ml parfümöt anélkül, hogy a palack plombája megsérülne. A porlasztóban lévő mennyiség mindössze néhány fújásra elegendő, a medence mellé vagy egy egynapos kirándulásra. A parfümszóró megrendelhető itt, 13000 ft feletti megrendelés esetén ingyen kapod ajándékba.

Egy utazási parfüm is előnyös lehet – ez egy kis praktikus flakon, amely nem foglal sok helyet és elég akár egy nyaralásra is. Mivel gyorsabban elfogy, mint a nagy 50-ml-es üveg, így minimalizáljuk az értékvesztés idejét. Az utazási parfümöket kimondottan nyaralásra és kirándulásra terveztük.

Hogyan biztosítsd, hogy a nyáron is tartós legyen a parfümöd?

Neked is úgy tűnik, hogy bármennyit is „permetezed“ magad, nyáron sokkal gyorsabban elillan az illatod? Itt nem csak a külsőségekre kell figyelni. A parfümünk illatát elnyomhatja az izzadság is. És mivel a nyári hőmérséklet és a páratartalom növeli a verejtékmirigyek természetes aktivitását, ez alacsonyabb szagintenzitást is eredményezhet.

A szervezet természetes funkcióját nem lehet befolyásolni. Amit azonban befolyásolhatunk, az a parfüm helyes tárolása és használata. Néhány trükkel kombinálva tartósabb és intenzívebb illatot varázsolhatsz a bőrödre. Szóval, amit még megtehetsz annak érdekében, hogy az illatod tartósabb legyen a bőrödön?

1. Hidratáld a bőröd

A száraz bőr nagyon rossz környezet az illatokhoz. Ez annak köszönhető, hogy az illat rögzítéséhez a bőrön nedvességre van szükség.

A parfüm tovább tart a hidratált bőrön. A napfény, a tengeri só vagy a medence klóros vize kiszárítja a bőrt, ezért nyáron fokozottan ügyelni kell a hidratáltságra. Ideális esetben illatmentes testápolót ajánlunk, hogy az illata ne üsse a parfüm illatát.

2. A parfümöt a pulzuspontokra vidd fel

A pulzuspontok a test legmelegebb helyei, ahol a vér a legjobban „pulzál“. A test melege elősegít az illat intenzívebb terjedését a környezetbe, ezért érdemes ezekre a pontokra koncentrálni a parfüm felvitelt. A csuklón, a nyakon, a belső könyökön, a fül mögött, a mellkason és az alsó állkapocsban helyezkednek el.

Ha azonban a naptejjel kenjük bőrünket, akkor az illatot ez is elfedheti. Ebben az esetben kissé eredetibbnek kell lenned. Vidd fel a parfümöt azokra a pulzuspontokra, amelyeken nem használsz naptejet- például a könyöknyílásokba, a fülek mögé, a köldökben vagy a térd mögött.

3. Ne dörzsöld a csuklódon és magadon

Az az állítás, hogy a csuklód dörzsölése jobban fejleszti az illatot valószínűleg a parfümipar egyik legnagyobb mítosza. Az igazság pont az ellenkezője ennek az állításnak: a súrlódás „megöli“ az illatot és akadályozza annak kialakulását. Tehát ha a csuklódra permetezed a parfümöt, akkor soha ne dörzsöld azt.

4. Próbáld ki a vazelint

Bár ezt a tippet mi sem teszteltük le 100%-osan, mégis úgy döntöttünk, hogy megosztjuk veletek: A parfüm sokkal intenzívebb illatú lesz, ha előbb egy kis vazelint (vagy akár illatos ajakbalzsamot) kensz az alkalmazás helyére. „Tesztjeinkből“ nem tudtuk megítélni, hogy működik-e, vagy csak nekünk tűnik intenzívebbnek, de egy próbát mindenképpen megér ez az egyszerű trükk is.

5. Tárold a parfümöt megfelelően

A helyes tárolás a kulcsa annak, hogy az illat tovább tartson anélkül, hogy elromlana. Bár fentebb már leírtuk, hogyan kell gondoskodni a parfümről, röviden összefoglaljuk a legfontosabb elveket:

  • A parfümöt ne tedd ki közvetlen napfénynek. Tarts sötétben.
  • Használat után azonnal zárd le.
  • Soha ne töltsd a parfümöt másik üvegbe.
  • Főleg a pulzuspontokra permetezd.
  • Ne felejtsd el hidratálni a bőrt. Csak hidratált bőrön tartós a parfüm, és tart annyit-amennyit kell.

Találd meg az új nyári illatod

Olyan parfümöt keresel, ami nyáron felfrissít, és pozitív illatával inspirál? Nálunk akár több tucatot is találsz. Tekintsd meg teljes kínálatunkat, és találd meg az új nyári kísérőd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük