A parfümökről, PARFÜMTIPPEK NYÁRRA

Hogyan válasszunk egy igazán jó parfümöt nyárra? 5 alapelv, aminek köszönhetően megtalálod a megfelelő illatot

hogyan valasszunk parfumot nyarra

Nem csak a ruhákat, hanem a kozmetikumokat is hozzá kell igazítani a hőmérő emelkedéséhez. A nők a sűrű sminket könnyedebb sminkre cserélik, míg a férfiak félreteszik a hajzseléket, és átengedik a nyári szellőt a hajukon. A téli aromás parfümöt is el kell tenni, és valami könnyed és kellemeset kell választani.

A parfümcsere ideális a melegebb idő beköszöntével. Az biztos, hogy egyikünk sem akar nehéz, sőt „orrba szúró” ködöt terjeszteni magunk körül a tikkasztó nyári hőségben. Az új nyári parfümnek van még egy előnye – sajátos illata gyönyörű nyári élményekre emlékeztet. Milyen eljárást érdemes választani a nyári parfüm kiválasztásakor?

 • Válaszd ki a megfelelő csomagméretet
 • Döntsd el, milyen alkalomra választod a parfümöt
 • Válaszd ki az illat típusát
 • Ellenőrizd az illat intenzitását
 • Találd meg a megfelelő parfümöt

1. Válaszd ki a megfelelő csomagméretet

Utazni készülsz nyáron? Azt szeretnéd, hogy parfümöd elférjen egy aktatáskában vagy egy kis válltáskában? Vagy elég neked a szabványos üvegméret, mert csak otthon fogod használni? A kérdésekre adott válaszok megmondják, mekkora parfümre van szükséged. A palack mérete különösen fontos az ünnepi időszakban, amikor többet utazunk, és minden szükséges holmit a lehető legkisebb táskába szeretnénk pakolni. Nálunk 3 méretű palack közül választhatsz:

parfen parfumok
 • Nagy parfüm: 50 ml-es kiszerelés. A repülőre kézipoggyászban szabad magaddal vinned, de ha csak 1-2 hétre utazol, akkor feleslegesen nagy lehet, főleg ha egy fakultatív utazásra szeretnénk magunkkal vinni a nyaralásra. Normál használat mellett egy ilyen palack legalább egy hónapig tart.
 • Utazási parfüm: ideális nyári parfümcsomagolás 20 ml-es méretben. Tényleg nagyon praktikus. Kisebb pénztárcában, deréktáskában és férfitáskában is elfér. Nem foglal sok helyet a nagy poggyászban, és pont elég a teljes kéthetes nyaraláshoz.
 • Tölthető parfümszóró: egy apró, 5 ml-es porlasztó, amelyet igazán bárhová magaddal vihetsz. Nagyjából két-három használatra tervezték, mert csak „néhány permetezésre” erejéig szolgál ki. Megfelelő megoldás azonban, ha nincs raktáron kedvenc parfümöd utazási csomagban. Gyors felfrissülést biztosít egy kiránduláson, egy különleges eseményen vagy egy vacsorán a partnereddel.

2. Döntsd el, milyen alkalomra választod a parfümöt

Új parfümöt keresel egy hétköznapi munkához vagy kiránduláshoz? Vagy inkább valami estére, amikor vonzónak és vágyottnak szeretnéd érezni magad? A nyári parfüm kiválasztásakor alapvetően igaz, hogy:

 • a napközben és a munkában használt parfümnek könnyedebb karakterűnek kell lennie. Nem szabad "fejfájást" okoznia, és senkit sem zavarnia.
 • ha parfümöt választunk egy nyaraláshoz, egy teljesen új illat után nyúlhatsz, amit még nem próbáltál ki, vagy nem szeretnéd rendszeresen hordani. Sajátos illata ezután egy adott nyaralóhelyhez kapcsolódik a tudatalattidban, és örökre emlékeztetni fog rá. Így csodálatos szaglóemlékezetet hoz létre.
 • ha egy nyári estére vagy egy különleges eseményre keresel parfümöt, választhatsz valami kifejezőbbet és intenzívebbet is. Ennek ellenére kerülnöd kell a nehéz és nagyon erős aromákat.

A férfiak sokkal könnyebben választanak parfümöt. A férfi parfümök komplexebben illeszthetők a különböző helyzetekhez, eseményekhez. De ha egy univerzális női parfümöt keresel, és nem az esemény szerint szeretnél válogatni, akkor talán az unisex parfümök valamelyike ​​passzol hozzád. Mivel sem nem férfiasak, sem nem nőiesek, minden helyzethez jól tudnak alkalmazkodni, és az egyetlen dolog, amit kiemelnek, az az igazi személyiséged.

3. Válaszd ki az illat típusát

A parfümválasztás legfontosabb lépése szokás szerint az illattípus kiválasztása. A legnépszerűbb nyári illatfajták:

 • Gyümölcsös
 • Virágos
 • Citrusos
 • Akvatikus
 • Fás – leginkább férfiaknál

Ha közelebbről megvizsgálnánk ezeknek a parfümöknek a karakterét, akkor elsősorban könnyed, friss illatok lesznek. Lehetnek például zöld virágok, tengervíz, friss fűszernövények vagy édes adalékok árnyalatai. Az energizáló és hűsítő hatású, dinamikus sportillatokat keresik a férfiak. Nők számára ezek nagyon lágy és pozitív illatú gyümölcsös vagy virágos parfümök, amelyek fiatalítanak és élénkítenek.

4. Ellenőrizd az illat intenzitását

Még a virágos vagy gyümölcsös illatok között is találsz olyanokat, amelyek nyáron túl intenzívek lehetnek. Lehet, hogy nem tűnik problémának, de képzeld el a helyzetet: fülledt, párás nyári nap van. Tömegközlekedéssel utazol haza, és valaki nehéz és sűrű illattal ül melletted. Az illata szó szerint átszúrja az orrodat, és nehéz jól boldogulnod a melegben. Szeretnél te lenni, aki viseli ezt az illatot?

Ilyen helyzet gyakorlatilag bárhol megtörténhet veled – a munkahelyen, az irodákban vagy egy kávézóban. Az illatoddal biztosan te sem akarsz senkit megzavarni, a fülledt nyári időben pedig biztosan nem. Egyes parfümök, még az igazán kivételesen szépek is, egyszerűen túl nehéznek tűnnek nyáron. Ezért a parfüm kiválasztásakor fontos, hogy ne legyen túl intenzív és átható – és ha igen, akkor legyen könnyű és kellemes.

Nyáron ügyelj az édes illatokra: Míg egyesek édesek és játékosak, mások túl nehézek. Különösen azok a parfümök, amelyekben az édesség fűszerekkel és fás tónusokkal párosul, igen pazar hatásúak. Éppen ellenkezőleg, azok az édes parfümök, amelyekbe friss gyümölcsöt kevernek, többnyire kellemesek.

5. Találd meg a megfelelő parfümöt

Ha már az összes előző pontot figyelembe vetted, akkor már csak egy dolog van hátra: Válassz egy megfelelő parfümöt. E-shopunkban többféleképpen is eljárhatsz:

 • Lépj a kívánt kategóriához, és kattints a szűrőben a keresett illattípusra.
 • Használd illattanácsadónk segítségét, amivel néhány lépésben megtalálhatod a kívánt illatot.
 • Tekintsd meg alábbi tippjeinket a könnyű, egyedi illatokhoz, amelyek tökéletesek a meleg nyári időjáráshoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük