A parfümökről

Tiszta illatú parfümöt keresel? Tekintsd meg tippjeinket

parfüm a tisztasás illatával

Szereted a frissen mosott ruha, a frissen fürdetett test vagy a babapor illatát? Nem, nem vagy különleges. Sokan keressük a „tisztaság illatát”. Egyesek számára ez annyira kellemes, hogy állandóan érezni akarják az illatát – nem csak a ruháktól és a kozmetikumoktól, hanem például a parfümtől is.

Manapság sok olyan parfüm létezik, amelyek olyan illatúak, mint a tipikusan tiszta „dolgok” – kipróbálhatod például a pamutpóló illatú toalettvizet, öblítő illatút, babaporra hasonlítót vagy akár olyan illatot is, ami az eső utáni szagot idézi. Nagy csoportba tartoznak a toalettvízek is, amelyek a lenvászon vagy a kasmír természetes illatát hivatottak megidézni. Mindegyik nagyon finom és kivételesen lineáris illatok.

Mindjárt az elején le kell szögeznünk, hogy kínálatunkban nem találsz ilyen nem hagyományos illatokat. Amit azonban találsz nálunk, az számos tiszta illatú, de ugyanakkor a klasszikus parfümök közé sorolható parfüm. Azokról a nagyszerű parfümökről beszélünk, amelyek illatosított nedves törlőkendőként működnek egy üvegben különféle egyéb összetevőkkel keverve – például finom virágokkal, friss zöld teával vagy bársonyos púderes harmóniával.

Milyen parfümök illata tiszta illatú?

Vízi illatok

Zöld illatok

Púderes illatok

Mindenki másnak tartja a tisztaság illatát – az egyiknek a vízi aromák, a másiknak a friss zöld jegyek, a másiknak pedig a lágy púderes illatok jönnek be. De egy dolog biztos: ezek minden édes, sötét és nehéz illat ellentéte. Közös jellemzőjük, hogy nem túl kifejezőek, de kiemelik személyiségedet, és tisztaság és frissesség érzetét keltik egész nap.

Különösen alkalmasak a normál napokra, amikor frissnek és kellemesnek szeretnéd érezni magad. Sportolásra is alkalmasak, de különleges események alkalmával érdemes valami ünnepibbre cserélni. Milyen típusú parfümök között találsz kivételesen tiszta illatokat?

Vízi parfümök, melyeket a víz tisztasága ihletett

Azt hitted, nincs szaga a víznek? Ennek az ellenkezője igaz. Vannak olyan parfümök, amelyekben igazán érződik a víz illata. Szó van az ún. tengervíz és az óceán féktelen természete által ihletett vízi parfümök.

Ezek a parfümök szintetikus összetevőket, összefoglaló néven vízi aromákat tartalmaznak. Ők adnak a parfümnek egyfajta különleges karaktert, amely a tengervíz frissességét és a hűvös szellő könnyedségét közvetíti a bőrön. Azonban ritkán találsz tiszta vízi jegyekkel rendelkező parfümöt. Leginkább friss, virágos vagy fás alapanyagokkal kombinálják.

Az egyéb összetevőkkel való kombinációtól függően, valamint maguknak a vízi aromáknak egy adott parfümben való koncentrációjától függően, a létrejövő illat viharos óceán, tengeri nyári vakáció vagy frissen fürdött test benyomását keltheti.

viz illata

Zöld parfümök, amelyek a frissességet idézik

Még az úgynevezett zöld illatok is emlékeztethetnek néhányunkat a tisztaság illatára. Ezek elsősorban a zöld tea, a zöld fű vagy a petitgrain aromái, amelyek kivételes tisztaságot és frissességet adnak a parfümöknek. Zöld illat kiválasztásakor azonban ügyeljen arra, hogy ne váljon chypre karakterré. A chypre parfümök már túl fűszeresek, és távolról sem tiszták és hatnak természetesek.

Púderes illatok a frissen mosott ruha illatával

A vízi- és zöldillatokhoz hasonlóan a púderes illatok is a tisztaság és a frissesség érzetét keltik. Ha érzékeny az orrod, ezt az érzést fokozza a frissen mosott ruha finom aromája. A legtöbb púderparfümtől érződik az illata, de tökéletesen el van rejtve bennük.

Bár a púderes illatokat nem kizárólag nőknek szánják, igazi férfi parfümmel ritkán találkozhatunk. Ezek a gyengéd és finom aromák nem jellemzőek a férfi illatokra.

Melyek a legjobb tiszta illatú parfümök?

Mindannyian frissnek, tisztának és kellemesnek akarjuk érezni magunkat. Ezért természetes, hogy már a parfüm kiválasztásakor is a lágy, könnyű és tiszta illatok vonzanak bennünket. Ha te is így érzel, olvasd el a következő tippeket. Kínálatunkból a „legtisztább” és egyben a legtermészetesebb illatú parfümöket választottuk ki neked.

Férfi parfümök a tisztaság illatával:

Bvlgari – Aqva

Vízi illat energizáló és frissítő hatással.

Bvlgari – Aqva Marine

Rendkívül friss, enyhén aromás és kellemesen hűsítő illat.

Creed – Silver Mountain Water

Tiszta illat, amely a hegyi természet frissességére és energiájára emlékeztet.

Női parfümök a tisztaság illatával:

Prada – Infusion D’Iris

Az írisz gyengéd, könnyű és tiszta illata, amelyet senki sem ismer a környéken.

Amouage – Dia

Virágos-aldehid parfüm, amellyel mindig frissnek fogod érezni magad.

Cacharel – Noa

Nagyon gyengéd parfüm puha, finom és tiszta púderes illattal.

YSL – Libre

Könnyű, tiszta és formális parfüm, amelyet gyakran „üzleti illatnak” is neveznek.

Chanel – Chance Eau Tendre

Egy parfüm, amely az abszolút gyengédség érzését kelti. Kivételes pamutponttal rendelkezik.

Lanvin – Eclat D’Arpege

Virágos illat erős zöld virágok aláfestéssel.

Utolsó tipp: Kivételesen friss uniszex illatok

Creed – Green Irish Tweed

Kivételesen friss aromák, melyek a frissen nyírt füvet és a hűs tengeri szellőt idézik.

Tom Ford – Neroli Portofino

Parfüm, amely a hűs szellő és a frissítő tengervíz érzetét varázsolja a bőrbe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük